Tropenmuseum-edited-2.jpg

Werk voor vele opdrachtgevers

Mijn opdrachtgevers zijn divers: sommige zijn groter in omvang, sommige wat kleiner. Maar bijna allemaal ontwerpen, maken of gebruiken ze gebouwen en ruimtes. Ik probeer hen altijd te verrassen met de mooist mogelijke beelden waar men lang plezier van heeft. Hieronder worden er enkele genoemd en aan het woord gelaten.

Werkwijze

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek (vaak telefonisch en per mail) komen alle wensen van de opdrachtgever aan de orde. Op basis daarvan wordt een offerte opgesteld. Daardoor weet u als opdrachtgever precies waar u aan toe bent. Dankzij duidelijke prijsafspraken en zonder gedoe met publicatierechten; u kunt de foto's gebruiken zoals u wilt. Een complete fotoserie bevat high-res foto's van interieur en exterieur, overzichtsfoto's maar ook details. De fotoserie wordt aangeleverd in alle gewenste formaten: ze kunnen (heel groot) worden geprint of zijn op maat gemaakt voor de website. Meer weten? Lees hier dan mijn brochure.

eBook “Trends in architectuurfotografie”

In 2018 schreef ik het eBook “Trends in Architectuurfotografie” (gratis te downloaden). Op APALMANAC (Architectural Photography Almanac) verscheen in augustus 2019 een (voor mij als schrijver heerlijke) recensie van de Engelse versie.

Bellen of mailen

Vragen? Bel me op 06-20600535 of klik op de button.

Schermafbeelding 2.jpg

Wat opdrachtgevers zeggen

Ernst René van Tatenhove van Oomen Architecten:  “Rob heeft getoond dat hij (grote) ruimtes heel mooi kan vastleggen, maar daarbij heeft hij ook veel oog voor detail. Een verrassende combinatie!”

Frank Willems van WillemsenU: “Rob begrijpt de bedoeling van onze ontwerpen en in zijn foto’s weet hij dat ook vast te leggen. Dat is voor ons toegevoegde waarde.”

Bastiaan Jongerius, eigenaar van Bastiaan Jongerius Architecten: "Rob van Esch heeft het verhaal achter het ontwerp van Kaasmakerij De Tijd razend knap in beeld gevangen. Het ontwerp gaat over een ruimtelijke geometrische constructie van de colonnade met een transparante gevel in een open landschap van de Beemster, een mathematische, geometrische verkaveling uit de tijd van de renaissance.   Door het gebouw zo te fotograferen, precies op zijn hoekpunt  met twee perspectivische verdwijnpunten op de horizon aan weerszijden, laat het beeld de geometrie van het gebouw in optima forma uitkomen. Het tijdstip van de schemer maakt dat de vliesgevel echt transparant is en daardoor de Kaasmakerij hecht verbonden is met het landschap.  De Beemsterkaas is letterlijk verbonden met de streek waar het product uit voortkomt.  De rimpelloze slootjes en de verstilde lucht bouwen de spanning prettig op, in deze oerhollandse setting.  Wat het ontwerp beoogt te verhalen is razend knap in beeld gebracht, de spijker op zijn kop".

Sen Heesen, Ares Architecten: Ruimtes in Beeld heeft van onze projecten mooie foto's gemaakt. Daarbij is Rob servicegericht en denkt mee in onze wensen. We zijn erg blij met het resultaat!

Wilhelmien Hoekstra, marketingmanager bij het Tropenmuseum:  "De eyecatcher van het Tropenmuseum is de monumentale Lichthal, welke onlangs is vernieuwd. Deze grote ruimte heeft Rob van Esch prachtig in beeld gebracht! Niet voor niets is deze foto dan ook goed opgepikt door de media tijdens de berichtgeving over het vernieuwde museum. Rob denkt goed met de klant mee en snapt wat de klant voor ogen heeft. Een fijne samenwerking."

"De Van Nelle Fabriek is een icoon in de Nederlandse architectuur, dit is wereldwijd erkend met de toevoeging aan de UNESCO werelderfgoedlijst. Het gebouw is bijzonder fotogeniek, maar Rob heeft met Ruimtes in Beeld een serie foto’s gemaakt die juist de verbondenheid van de verschillende gebouwen vast legt. Zoals de machinekamers in combinatie met het hoofdgebouw, daarmee wordt de tijd als het ware bevroren. De sfeer van het gebouw is in de foto’s messcherp voelbaar. Ik was ook niet verbaasd dat het Financieele Dagblad deze serie heeft gepubliceerd." -- Anna Valentini, Marketing Communicatie Manager, Van Nelle Fabriek

Ton Harmes, directeur en mede-eigenaar boekhandel Dominicanen in Maastricht: "Het unieke van onze locatie zit ‘m in de combinatie van de 700 jaar oude Gotische kerk én de moderne boekhandel. Het is vast een van de meest gefotografeerde boekhandels ter wereld. Rob heeft er met Ruimtes in Beeld een unieke serie van weten te maken. De manier waarop hij het licht heeft gevangen, in combinatie met de perfecte kleurstelling, is geweldig.”